Bezoekers

44.4%Netherlands Netherlands
31.4%United States United States
9.2%United Kingdom United Kingdom
5.5%Belgium Belgium
1.8%Spain Spain
1.8%Argentina Argentina
1.8%Germany Germany
1.8%China China
1.8%Uruguay Uruguay

Totaal: 1732

Een juweeltje van een 3d printer! Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik zag wat de prijs van deze 3d printer is. Onbegrijpelijk dat een 3d printer van dit formaat voor zo weinig geld over de toonbank gaat. Ik kon het aanbod in ieder geval niet weerstaan en bestelde een Anet A6 voor minder dan 200 euro. Met veel (on)geduld is het wachten tot de postbode het pakket bij mij aflevert en ik eindelijk mijn droom zal zien uitkomen, een eigen 3d printer!

Ik zal de printer vooral gaan gebruiken voor mijn hobby projectjen. De resultaten zullen dan ook met regelmaat te aanschouwen zijn op deze website. Ik heb alvast een flinke lijst met ontwerpen die ik wil gaan printen klaarliggen.

 

Word vervolgd!

Eindelijk.... na ruim 1,5 maand gewacht te hebben stond dan eindelijk postNL op de stoep met een grote doos met daarin, jawel, mijn Anet A6 3d printer...

 

De stevige kartonnen doos was netjes opgedeeld in twee compartimenten

Zeer netjes verpakt, daar kunnen sommige elektronica leveranciers nog een puntje aan zuigen!

 

Na gecontroleerd te hebben of alles aanwezig was, ben ik de volgende dag meteen begonnen met bouwen. Dankzij de handleiding en de youtube video's (die overigens ook op de bijgeleverde usb stick staan) was het bouwen heel goed te doen. Het deed mij denken aan mijn Mecano speeltjes van vroeger. In elkaar passen en vast schroeven..

Nadat ik het frame in elkaar gezet had was het even passen en meten om de draadeinden en de assen netjes evenwijdig aan elkaar te monteren. Maar ook hier weer geen enkel probleem. Netjes en rustig werken en logisch nadenken!

De lagers heb ik ingevet met lagervet. Helaas blijkt later dat de lagers van erg slechte kwaliteit zijn en veel geluid maken. Deze worden binnenkort vervangen, de nieuwe lagers zijn onderweg.

De stappenmotor voor de X as kon gemonteerd worden.

Hierna kon het frame voor het hotbed bevestigd worden.

Tandriem erop en afgesteld..

Het hotbed gemonteerd. Uit verschillende reviews over deze printer bleek dat de aansluiting van het hotbed een probleem zou kunnen zijn. De stekker zou niet stevig genoeg zijn en debedrading te dun. Blijkbaar heeft Anet geluisterd naar

de kopers want mijn hotbed heeft een stevige aansluiting met dubbele en dikke bedrading. Dus 2 maal een rode (plus 12v) draad en 2 maal een zwarte (- 12v) draad.

Deze eindschakelaar zou later nog een behoorlijk probleem opleveren. De bijgeleverde schroeven om de microswitch te bevestigen zijn te kort en te dun. Hierdoor liet de microswitch tijdens het kalibreren van de hoogte  los en boorde de nozzle zich in het aluminium hotbed. Daarbij een diepe kras achterlatend en de schilderstape kon ik meteen vervangen. Omdat ik toch al besloten had dat ik ging printen op een spiegel, was de kras op zich geen probleem. Al is het natuurlijk erg jammer dat zoiets moet gebeuren.

Printkop met extruder gemonteerd.

Helaas bleek ook hier een probleem te zijn. De assen waarover de prinkop beweegt leken zo'n 8mm te lang..

Uiteindelijk kon ik dit probleem oplossen door de gaten ni de behuizing waar de assen in geklemd worden, iets te ruimen. De assen passen nu perfect.

De voeding op zijn plek gezet. Dit is een 20A voeding met 3 stuks 12volt aansluitingen. Deze 2 extra aansluitingen komen prima van pas omdat ik voor het hotbed en de extruder een aparte mosfet zal monteren. Zo word het moderbordje ontlast en zal de kans op oververhitting fors afnemen.

Het LCD scherm gemonteerd. Ook hier een mini probleempje. De schroef rechts bovenin kon ik niet helemaal vastdraaien want dan krijg ik een streep op het LCD. Gelukkig was ik al op de hoogte van dit probleem bij deze serie printers, dus kon ik het probleem snel oplossen.

Plaatje van de onderkant...

Met de bedrading heb ik nog wel even lopen stoeien om dat netjes te krijgen...

Maar al snel kon ik de eerste testprint laten maken.  Een beetje spelen met de instellingen in Cura (bijgeleverd) en de hooget van de printkop t.o.v het hotbed en ik had al snel een aantal mooie prints!!!

Opzetstuk voor de koeling van de prints

Afdek kapje met schakelaar en zekeringhouder voor de voeding van de Anet A6

Behuizng voor een Raspberry Pi Zero W

Behuizing voor een Raspberry Pi 3 met een usb externe hardeschijf. Dit systeem gebruik ik voor Domoticz

Omdat het een heel gedoe bleek om de micro sd-kaart steeds in het moederbordje te proppen, heb ik een sd-kaart verleng kabeltje gekocht. Hiervoor meteen een mooie houder uitgeprint zodat ik het hele ding op de printer kon plakken. Echt een aanrader zo'n verleng kabel!

Inmiddels draait de printer hier nu enkele dagen en op wat kleine probleempjes met het afstellen na, ben ik 1000% tevreden. Voor dit geld, zoveel printer, het is bijna niet te geloven dat het mogelijk is.  Dus mocht je twijfelen over de aankoop van zo'n printer, ga ervoor je zal er geen spijt van krijgen!!!

Real time web analytics, Heat map tracking